Van der Gijp over RTL-rel: 'Nog zeven maanden en dan kappen we er lekker mee'

Van der Gijp over RTL-rel: 'Nog zeven maanden en dan kappen we er lekker mee'

Gepubliceerd: maandag 25 september 2017 om 22:15ma 25-09-2017 om 22:15

De laatste dagen van Voetbal Inside lijken echt geteld. René van der Gijp denkt dat de uitspraken van Johan Derksen tijdens de uitzending van afgelopen vrijdagavond het einde van het programma hebben ingeluid. Derksen haalde hard uit naar zijn werkgever RTL.

"M'n hele mailbox zat vol", aldus Derksen maandagavond. "RTL zou boos zijn over wat ik vrijdagavond gezegd heb. Ik heb alles de revue laten passeren en vind dat ik niets miszegd heb. (...) Ze waren bij RTL redelijk tevreden met ons omdat de kijkcijfers altijd goed waren. We hebben de Televizierring gewonnen en onze contracten werden ieder jaar verlengd. Voor het eerst in twintig jaar is er in de media ophef over RTL. Daar geven we ook onze mening over en dat kan dan niet?"

Derksen kreeg een mailtje van een collega van RTL, wiens naam hij niet wil noemen. "Ik heb officieel niets vernomen van RTL. Van een niet nader te noemen medewerker van RTL heb ik een ik hoop in een dronken bui gemaakte mail gekregen die ik zo schandelijk vond dat ik hem niet eens naar de media kon laten lekken. Dan zou die man geen leven meer hebben. Dat vond ik heel onbeschaafd. RTL heeft officieel niets laten horen."

Van der Gijp lijkt er niet om te treuren als het succesvolle praatprogramma zou ophouden te bestaan. "Het is toch duidelijk wat hij gedaan heeft? We hoeven niet meer in onzekerheid te zitten. Of dacht jij dat je contract nog verlengd werd? Dat kun je op je buik schrijven. Maar dat is niet erg, dan maken we er nog een leuke zeven maanden van en dan kappen we er lekker mee."

Lees ook: Derksen werkt zich in de nesten met kritiek op RTL: "Dan schuif ik niet meer aan"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws