Update: Woest FC Lisse kan niet leven met KNVB-besluit en spant kort geding aan

Update: Woest FC Lisse kan niet leven met KNVB-besluit en spant kort geding aan

26-09-2017 14:10
34

FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee moest heel hard lachen toen hij hoorde dat de KNVB besloten heeft om de penaltyserie van het duel tussen FC Lisse en Hoek in zijn geheel over te laten nemen. "Dit is de KNVB op z'n best."

"Ik schoot gewoon in de lach toen ik het hoorde", laat Annokkee weten aan Voetbal in de Bollenstreek. De voorzitter heeft per mail de beargumentering van de KNVB ontvangen. "Ik ben net suf gebeld door alles en iedereen en heb dus nog geen tijd gehad om het te lezen. We hebben hier binnen de club dinsdag overleg over. Dan gaan het met een jurist bekijken hoe we deze beargumentering moeten interpreteren en daarna zullen we een besluit nemen of we er nog een juridisch vervolg aan gaan geven."

Wedden

Meer odds

Vlak nadat bekend werd dat de penaltyserie over moet, informeerde Annokkee Lisse-trainer Robbert de Ruiter. "Het eerste wat hij zei was: dit meen je niet. Daarna volgden er natuurlijk nog wat dingen uit de eerste emotie, maar die zal ik hier niet herhalen."

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de strafschoppenserie op 4 oktober om 21.00 ingehaald. Detail: eerder die avond spelen Hongarije onder negentien en Slovenïe onder negentien op het sportpark van Lisse tegen elkaar om kwalificatie voor het EK in Nederland. "We zijn een gastheer voor de KNVB, inderdaad. Dit kan alleen in Nederland", zegt Annokkee.

Update 26/9 14.10: FC Lisse spant een kort geding aan tegen de KNVB vanwege het besluit vom de penaltyserie tijdens de bekerwedstrijd tegen Hoek volledig opnieuw te doen. Annokkee meldt dat dinsdagmiddag aan Omroep West. Lisse won de penaltyserie, die op ongebruikelijke wijze verliep, maar zou nu dus alsnog uit de beker geknikkerd kunnen worden.