Maandenlange afwezigheid bij Ajax: 'Ik dacht: ik ben er bijna. Balen'

Maandenlange afwezigheid bij Ajax: 'Ik dacht: ik ben er bijna. Balen'

25-09-2017 22:47
11

Na een afwezigheid van enkele maanden maakte Daley Sinkgraven maandagavond zijn rentree bij Jong Ajax tegen Telstar. De middenvelder annex verdediger had eerder weer op het veld willen staan, maar kreeg een terugval.

"Ik dacht: ik ben er bijna. Dat was echt balen. Gelukkig duurde het deze keer niet zo lang. Ik ben blij dat ik nu terug ben", zegt Sinkgraven tegen FOX Sports. "De afgelopen maanden waren gewoon klote. Je denkt de hele tijd dat je er bijna bent. Het ging tijdens het trainen toch ineens weer niet goed. Dan moet je weer naar de fysio. Dat zijn geen leuke dingen voor voetballers. Gelukkig heb ik weer minuten gemaakt."

Sinkgraven maakte de prachtige Europa League-campagne van vorig seizoen maar tot de kwartfinales mee. "Tijdens het thuisduel met Schalke 04 kreeg ik last van m'n knie. Of ik wist dat het zo erg was? Nee, niet dat ik er zolang uit zou liggen. Ajax zei dat het niet goed was, maar ik had gehoopt dat ik eerder op het veld had gestaan."

Ondertussen ziet de linkspoot de situatie bij het eerste elftal met lede ogen aan: "Het is pijnlijk. Ik train elke dag met de jongens en weet hoe graag ze het willen. Dat het nu even niet gaat, is balen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we gewoon weer ons spel gaan oppakken."