Politie Napels arresteert misdragende dronken Feyenoord-fans

Politie Napels arresteert misdragende dronken Feyenoord-fans

26-09-2017 00:32
156

De politie in Napels heeft maandagmiddag drie Feyenoord-fans gearresteerd. De jonge supporters hebben de politie onder andere met stenen bekogeld, waarna ze zijn ingerekend.

Dat melden Italiaanse media. Het incident gebeurde even na vier uur. Ondanks dat Feyenoord-fans dinsdagavond niet welkom zijn in het stadion van SSC Napoli, zijn er toch supporters afgereisd naar Italië. De fans, alle drie 21 jaar oud, zijn uiteindelijk gearresteerd omdat ze zich op meerdere vlakken misdragen hebben. Ze waren alle drie onder invloed van alcohol.

Ze zijn aangehouden vanwege geweldpleging, het verzetten tegen de politie en het veroorzaken van letsel bij de lokale autoriteiten. Naar schatting zijn er momenteel 200 Feyenoord-fans in Napels. De drie supporters zijn na de aanhouding naar het politiebureau in Napels gebracht.

Dinsdagavond staat het Champions League-duel met Napoli op het programma. Feyenoord-fans mogen daar niet bij zijn omdat ze een te grote bedreiging zouden vormen voor de openbare orde en veiligheid. Twee jaar geleden misdroegen enkele fans zich in Rome voorafgaand aan het Europa League-duel met AS Roma.