Hiddink aangedragen als reddende engel voor Keizer: Zou oplossing kunnen zijn

Hiddink aangedragen als reddende engel voor Keizer: "Zou oplossing kunnen zijn"

26-09-2017 06:59
41

Guus Hiddink kan de baan van Marcel Keizer redden. Dat zegt voetbalcommentator Evert ten Napel. Hij oppert Hiddink als adviseur voor Ajax. 

Hiddink stond eerder Phillip Cocu bij in moeilijke tijden, bij Feyenoord kreeg Giovanni van Bronckhorst hulp van Dick Advocaat. Het bleek te werken en dus denkt Ten Napel dat ook Ajax baat heeft bij de expertise van de ervaren voetbalcoach. "Hij woont ook in Amsterdam. Hiddink als back-up voor Keizer zou een oplossing kunnen zijn", zegt Ten Napel bij Radio 1. "Dat nu het hoofd van Keizer wordt geëist is ridicuul en belachelijk."

"Ajax heeft willens en wetens Keizer aangesteld als opvolger van Peter Bosz. Het ligt niet aan hem. Het ligt aan de aan- en verkoop. Dat deugt niet", vervolgt Ten Napel. Martijn Krabbendam, journalist van Voetbal International, verwacht dat het zondag wel eens afgelopen kan zijn met Keizer. Dan gaat Ajax op bezoek bij subtopper sc Heerenveen. 

"Keizer heeft niet het krediet dat Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en Phillip Cocu (PSV) als oud-internationals wel hebben. Keizer is toch die oud-trainer van Telstar en Emmen. Dan begin je met een achterstand en móet je resultaat boeken", aldus Krabbendam.