Daarom kan ik ook niet zeggen of ik ooit nog terugkeer bij een Nederlandse club

"Daarom kan ik ook niet zeggen of ik ooit nog terugkeer bij een Nederlandse club"

26-09-2017 08:10
15

Dries Mertens weet nog niet of hij ooit terugkeert naar de Eredivisie. De voormalig aanvaller van AGOVV, FC Utrecht en PSV schittert tegenwoordig bij SSC Napoli. In Italië wordt de kleine Belg op een voetstuk geplaatst. 

"Supermooi om mee te maken, maar niet altijd makkelijk, want normaal over straat lopen is er niet bij. Iedereen wil een handtekening of een selfie en dan heb ik het ook echt over iédereen", zegt Mertens in gesprek met De Telegraaf. "Sinds ik vorig jaar met 28 competitietreffers bijna topscorer werd – alleen Edin Dzeko scoorde één keer meer – is mijn status hier wel veranderd."

"Ook al omdat ik dit seizoen weer goed ben vertrokken. Maar ik ben nog altijd dezelfde Dries Mertens. Feyenoord zal hier ook wel zien dat de mensen in Napels compleet voetbalgek zijn. Ze leven voetbal, alles draait om Napoli. Die adoratie is heel anders dan in Nederland."

"Tijdens het eten komen er in het restaurant gewoon mensen aan tafel zitten om over voetbal en de club te praten. Daarom moet je wel weten waar je rustig kunt lunchen of dineren. En inmiddels weet ik dat. Ik woon dicht bij de stad, aan zee. Het is hier prachtig, hoor. Daarom kan ik ook niet zeggen of ik ooit nog terugkeer bij een Nederlandse club. Ik heb het hier bij Napoli, op dit niveau en qua leven geweldig naar mijn zin", aldus Mertens.