Bizarre terugkeer voor Koch: 'Ik zou liegen als ik zeg dat het niet voorbij kwam'

Bizarre terugkeer voor Koch: 'Ik zou liegen als ik zeg dat het niet voorbij kwam'

26-09-2017 08:59
10

Voor Menno Koch was de overwinning van NAC Breda op Feyenoord in De Kuip extra bijzonder. In 2015 scheurde hij in Rotterdam zijn kruisband, maar nu heeft hij sportieve revanche op zichzelf. "Dit voelt heerlijk."

"Ik ben niet heel emotioneel of iemand met veel gedachtes in zijn hoofd. Maar ik zou liegen als ik zeg dat het niet een keer in mijn hoofd voorbij is gekomen: dit was het moment dat het gebeurde", denkt Koch in gesprek met BN De Stem terug aan die blessure. "Na het fluitsignaal dacht ik: wat is dit heerlijk, om zo terug te zijn. Met hetzelfde shirt, met dezelfde club en dezelfde wedstrijd."

De overwinning was ook sportieve revanche voor heel NAC. Eerder vorige week werd het uit de beker geknikkerd door de amateurs van Achilles '29, zaterdag werd de kampioen verslagen. "Het is het onverklaarbare van voetbal. Dit is het beste antwoord dat we konden geven. Iedereen weet hoe het was afgelopen woensdag. Een schande dat zoiets ons is overkomen, dat hebben we toen duidelijk uitgesproken."

"Dit antwoord voelt zeker als een bevrijding. En dat we dat hier in De Kuip voor elkaar krijgen, is helemaal ongelofelijk. Dit was echt een teamprestatie. Iedereen is tot het gaatje gegaan. We hoeven niet stil te zijn. We hebben een fantastische prestatie geleverd, dat mag iedereen weten en dat mag iedereen horen", aldus Koch.