Dilemma bij Ajax-opponent: 'Op kunstgras kunnen we ze beter bestrijden'

Dilemma bij Ajax-opponent: 'Op kunstgras kunnen we ze beter bestrijden'

26-09-2017 18:44
37

Waar wordt de 'Amsterdamse' bekerwedstrijd tussen ASV De Dijk en Ajax afgewerkt? Die vraag houdt de amateurclub uit Amsterdam-Noord deze week bezig. De spelersgroep heeft een andere mening dan het bestuur.

Dinsdag werd bekend dat het bekerduel tussen De Dijk en Ajax uit veiligheidsoverwegingen niet plaatsvindt aan de Schellingwouderdijk. De club heeft twee andere locaties op het oog: het Olympisch Stadion en het Kras Stadion van FC Volendam.

De Dijk heeft al bij de KNVB aangegeven dat het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid een mogelijke uitvalsbasis is. "Maar we hebben ook meteen contact gezocht met FC Volendam, omdat daar kunstgras ligt, en wij denken dat we ze daar beter op kunnen bestrijden", verklaart voorzitter Ton Langelaar bij NH Spitstijd.

Langelaar kampt met een dilemma, want binnen de club is niet iedereen het eens met Volendam als speellocatie. "Wij vinden als bestuur dat we als Amsterdamse club tegen een Amsterdamse club het eigenlijk moeten doen in het prachtige Olympisch Stadion."