Examenjaar voor dure PSV'er: Hij zal nooit Marco van Ginkel worden

Examenjaar voor dure PSV'er: "Hij zal nooit Marco van Ginkel worden"

27-09-2017 07:45
17

Gastón Peireiro gaat een cruciaal seizoen tegemoet. De Uruguayaanse PSV-middenvelder is aan zijn derde jaargang in Eindhoven begonnen en moet nu bewijzen dat hij zijn transfersom van zeven miljoen euro waard is.

Technisch manager Marcel Brands bevestigt tegenover Voetbal International dat Pereiro slechts gedeeltelijk heeft laten zien waartoe hij in staat is. "In zijn eerste seizoen was Gastón heel goed”, aldus Brands. "Hij speelde niet alles omdat hij moest wennen, maar hij voetbalde heel onbevangen en scoorde elf keer. Het tweede jaar was erg wisselvallig."

Pereiro krijgt vaak het verwijt dat hij te flegmatiek overkomt. "Uruguayanen hebben doorgaans veel vuur in hun spel. Bij Gastón is dat toch minder. Hij heeft een technisch surplus en daar teert hij op." Brands stelt echter vast dat de spelmaker zich steeds meer ontwikkelt tot teamspeler. "Hij zal qua loopvermogen nooit Marco van Ginkel worden, maar ook Gastón heeft bij balverlies natuurlijk wel een taak. Dat snapt hij steeds beter."

Ook trainer Phillip Cocu vindt dat Pereiro nog volop in ontwikkeling is. "Wat er nog niet helemaal uit is bij hem, is zijn wisselvalligheid", aldus de oefenmeester. "Los van zijn klasse, zit ook dit een beetje in zijn spel. Dat wisten we toen we Gastón aantrokken. Ik herken dat wel. Ik had daar in mijn tijd als linksbuiten ook trekjes van. Dat de wedstrijd soms aan je voorbijgaat."