NAC-fans kunnen bloed van Falkenburg wel drinken: Maar ik ga geen sorry zeggen

NAC-fans kunnen bloed van Falkenburg wel drinken: "Maar ik ga geen sorry zeggen"

27-09-2017 10:24
34

Voor ADO Den Haag-aanvaller Erik Falkenburg staat in speelronde zeven van de Eredivisie een saillant duel op het programma. Met zijn club gaat hij op bezoek bij NAC Breda, één van zijn oude werkgevers. De supporters van NAC betichten Falkenburg nog altijd van hoogverraad. 

In zijn allerlaatste wedstrijd voor de club uit Breda zou hij het logo van NAC hebben gekust. Niet veel later verkaste uit naar uitgerekend Willem II, de aartsrivaal van de Parel van het Zuiden. De NAC-supporters nemen hem dat niet in dank af. Falkenburg ontkent het verhaal.

"Ze zijn er nog boos steeds over, maar het is niet waar", zegt hij in gesprek met Omroep Brabant. "Ik heb het logo nooit gekust, kijk de beelden er maar op na. Ik scoorde in mijn laatste wedstrijd, uit bij Utrecht, en heb toen mijn shirt flink beetgepakt."

"Ik was gewoon door het dolle heen. Het werd 4-3 voor ons en dat was toen heel belangrijk. Ik weet dat ze me het kwalijk nemen, maar ik heb het logo niet gekust." 

De Falkenburg-haat werd nóg groter toen hij in de play-offs voor promotie/degradatie scoorde tegen NAC. "Ik snap dat ze boos zijn, maar ik ga geen sorry zeggen omdat ik scoorde. Ik ben een cluphopper, ik trek het shirt van een club aan en ga volle bak. Ik heb voor NAC ook altijd mijn stinkende best gedaan", besluit hij.