'Ik vind het een eer, maar ik heb nog maar vier Eredivisie-duels gespeeld'

'Ik vind het een eer, maar ik heb nog maar vier Eredivisie-duels gespeeld'

27-09-2017 17:10
6

Kik Pierie durft zichzelf niet te vergelijken met Frank de Boer. De zeventienjarige verdediger, die dit seizoen zijn grote doorbraak beleeft, wordt naar eigen zeggen wel vaak langs de De Boer-meetlat gelegd.

"Ik vind het een eer dat ik wel eens met Frank de Boer word vergeleken, want hij is een van de beste verdedigers die Nederland ooit gehad heeft", vertelt Pierie op de website van zijn management Soccervision. "Maar ik heb nog maar vier wedstrijden in de Eredivisie gespeeld, ik moet het allemaal nog laten zien. Laten we over vijf jaar maar eens kijken waar ik dan sta."

De talentvolle Heerenveen-verdediger, die dinsdag zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2020, staat sinds kort in het middelpunt van de belangstelling. "De aandacht is natuurlijk leuk, maar ik probeer normaal te doen. Met jezelf zijn kom je altijd nog het verst. Ik ben niet zo bezig met wat anderen tegen me zeggen en hoe ze zich tegen me gedragen. Mijn vriendengroep doet normaal tegen me. Ik zie wel eens op school of in de stad dat mensen me herkennen, maar ik blijf gewoon hetzelfde."