Onrust rond 'teleurgestelde' Odegaard: Ik hoopte dat het genoeg zou zijn

Onrust rond 'teleurgestelde' Odegaard: "Ik hoopte dat het genoeg zou zijn"

27-09-2017 17:27
10

Onrust rond Martin Odegaard. Het achttienjarige toptalent van sc Heerenveen is opnieuw buiten de definitieve selectie van Noorwegen gelaten en daar is hij niet blij mee.

Odegaard is naar eigen zeggen teleurgesteld door het uitblijven van een uitnodiging uit Noorwegen. "Ik hoopte dat ik erbij zou zitten en in zekere zin had ik het ook wel verwacht", aldus de spelmaker, die sterk aan het seizoen is begonnen met Heerenveen, tegen TV2.

De Noorse bondscoach Lars Lagerbäck vond Odegaard enkele weken niet goed genoeg en lijkt niet van mening te zijn veranderd. "Ik het het gevoel dat ik samen met Heerenveen goed presteer in een goede competitie en hoopte dat dat genoeg zou zijn", zegt Odegaard. "Niet dus, helaas. Het is teleurstellend, maar ik moet het accepteren."

Odegaard hoopt Lagerbäck later alsnog te overtuigen. "Ik kan mezelf wel gaan opvreten, maar daar schiet je ook niets mee op. Ik richt me op het voetbal bij Heerenveen en bereid me voor op de competitiewedstrijd tegen Ajax. Mijn relatie met Lagerbäck? Het is niet zo dat we elkaar dagelijks spreken. We hebben al een tijdje geen contact gehad."