'Slaapzakongeluk' beëindigde carrière Nederlandse trainer: Kunt nergens naartoe

'Slaapzakongeluk' beëindigde carrière Nederlandse trainer: "Kunt nergens naartoe"

28-09-2017 19:22
2

Albert Stuivenberg wás ooit een begenadigd voetballer, een enorm talent dat een mooie toekomst voor zich had als prof. Door een bizar incident in een slaapzak werd de huidig trainer van RC Genk echter al op achttienjarige leeftijd afgekeurd. 

"Toen ik twaalf was, gingen we op schoolreis en moesten we een slaapzak meenemen. Ik kwam later aan op dat kamp, omdat ik nog moest voetballen. Het was al laat 's avonds en – ik zal het nooit vergeten – ik stond daar in die slaapzaal. De enige plek die nog vrij was, was boven, in een stapelbed. Ik wilde daar liever niet slapen, maar niemand wilde nu nog met me wisselen", herinnert Stuivenberg zich in gesprek met Voetbal International. 

"Voor het eerst in mijn leven lag ik in een slaapzak – wij waren thuis geen kampeerders – dus ik sliep erg onrustig. Ik heb me omgedraaid en in die val werd ik wakker. In zo'n slaapzak kun je nergens naartoe, waardoor ik met een licht gebogen knie op de grond terecht ben gekomen en mijn onderbeen naar achteren is geschoven."

De jonge Stuivenberg kreeg de opdracht om lang rust te nemen, maar al snel ging hij gewoon voetballen. Vier jaar later ontstonden er problemen. "Vlak voordat ik naar het Nederlands elftal moest. Daar kwam de aap uit de mouw: ik had al die tijd zonder achterste kruisband gespeeld. Mijn bovenbenen waren in die tijd redelijk sterk, dus die hadden dat opgevangen. Maar voor een vervolg van mijn loopbaan moest ik geopereerd worden. Op mijn achttiende ben ik afgekeurd voor profvoetbal. Mijn wereld stortte in."