Arsenal krijgt weinig tegenstand in Europa League; Eredivisie-bekenden belangrijk

Arsenal krijgt weinig tegenstand in Europa League; Eredivisie-bekenden belangrijk

28-09-2017 21:03
3

Arsenal dendert door in de Europa League en heeft de tweede zege te pakken. Twee weken geleden moest 1. FC Köln eraan geloven, donderdagavond was Bate Borisov het slachtoffer. Verder speelden ook twee Eredivisie-bekenden een belangrijke rol.

Groep A
FC Astana en Slavia Praag hielden het in Kazachstan op een 1-1 gelijkspel. De Tsjechen kwamen na ruim een kwartier spelen op voorsprong door Michael Ngadeu-Ngadjui. Drie minuten voor de rust maakte Marin Tomasov gelijk. Om 21.05 speelt het nog puntloze Maccabi Tel Aviv tegen Villarreal. Op dit moment is Slavia Praag de koploper. Bij winst van Villarreal klimmen de Spanjaarden over de Tsjechen heen.

Groep G
Steaua Boekarest pakte ook in de tweede groepswedstrijd de volle buit. De Roemeniërs sloegen hun slag bij FC Lugano: 1-2. Viktoria Plzen zegevierde thuis met 3-1 tegen het Israëlische Hapoel Beer Sheva. Steaua Boekarest is koploper in Groep G. Hapoel Beer Sheva en Viktoria Plzen staan tweede en derde met drie punten. Lugano is nog puntloos.

Groep H
Ook de wedstrijd tegen Bate Borisov was een prooi voor Arsenal: 2-4. De wedstrijd leek na 25 minuten al beslist toen de Premier League-club op 0-3 stond door twee treffers van Theo Walcott en Rob Holding. Bate deed na 28 minuten spelen wat terug via Mirko Ivanic, maar Olivier Giroud bracht de marge met een benutte strafschop terug naar drie. Mikhail Gordeichuk maakte het in de tweede helft nog spannend met de 2-4, maar echt in de problemen kwam Arsenal niet meer.

Rode Ster Belgrado zegevierde knap bij 1. FC Köln. De Serven hadden met Mitchell Donald en Richmond Boakye twee Eredivisie-bekenden in de basis staan. Laatstgenoemde speler zorgde met een fraai afstandsschot voor de enige goal van de wedstrijd.

Europa League. pic.twitter.com/F1VMZaE0z9

Groep I
Red Bull Salzburg is de koploper in Groep I door een knappe thuisoverwinning op Olympique Marseille. Moanes Dabour maakte de enige goal van de wedstrijd. Door de winst nemen de Oostenrijkers de koppositie van Marseille over. Het Turkse Konyaspor is van de nul punten af door een 2-1 winst op Vitor Guimaraes. De Portugezen staan laatste in de groep, maar hebben nog voldoende mogelijkheden om zich voor de volgende ronde van het toernooi te plaatsen.

Groep J
Zorya Luhansk heeft in Spanje knap gewonnen van Athletic Club Bilbao. De Spanjaarden stelden in eigen huis teleur tegen de Oekraïners en gingen met 0-1 de bietenbrug op. Het Hertha BSC van Karim Rekik verloor uit met dezelfde cijfers van het Zweedse Östersunds FK. Brwa Nouri benutte een strafschop, die goed was voor drie punten. Östersunds gaat aan kop. Zorya staat tweede. Athletic en Hertha stellen vooralsnog teleur met een respectievelijk derde en vierde plek in de groep.

Groep L
Ajax-beul Rosenborg heeft de eerste drie punten van deze Europa League-campagne binnen. De Noren verloren de eerste wedstrijd kansloos met 4-0 van Real Sociedad, maar wonnen thuis wel van FK Vardar met 3-1. Nicklas Bendter opende de score met een strafschop. Na negentig minuten spelen stond het 3-0. Vardar deed via Juan Felipe nog iets terug, maar zijn treffer bleek enkel goed voor de statistieken. Zenit Sint-Petersburg won eveneens met 3-1 van Sociedad en gaat aan kop. Vardar heeft nog altijd nul punten.

De wedstrijden in Groep B, C, D, E en F worden om 21.05 gespeeld.