PSV-transfer ging toch niet door: Ik heb daar in de zomer over nagedacht

PSV-transfer ging toch niet door: "Ik heb daar in de zomer over nagedacht"

29-09-2017 07:53
10

Veel mensen hielden afgelopen zomer rekening met een transfer van Santiago Arias, maar de Colombiaan is nog steeds in dienst van PSV. De rechtsback is niet teleurgesteld dat het niet van een overgang is gekomen. In Eindhoven liggen nog voldoende uitdagingen, zegt hij.

"Ik heb daar in de zomer over nagedacht en stond en sta ook achter die uitspraken", legt Arias uit aan het Eindhovens Dagblad. "Een transfer was misschien best mogelijk, maar zover is het niet gekomen. Ik ga hier niet zomaar weg en heb de knop omgezet. Er zijn nog genoeg uitdagingen bij PSV, waar ik nu een van de meer ervaren spelers ben. Aan inzet zal het niet ontbreken, maar dat is niet altijd genoeg. Soms wordt het uiterste gevraagd." 

Arias houdt zijn eigen functioneren tegen het licht. Het was niet altijd top, zo eerlijk is hij. "Ook ik heb vorig seizoen niet altijd het hoogste niveau gehaald. Vanaf de zomer ben ik nu sneller in vorm gekomen. Eind augustus heb ik met de manager gesproken en hem ook verteld dat ik hier gelukkig ben met mijn vrouw. Het is hier in Eindhoven tranquilo (rustig, red.) en dat is wat we in onze huidige levensfase kunnen gebruiken. Volgend jaar komt er misschien weer wat anders, al zal dat ook van het WK afhangen."