Ancelotti met open armen ontvangen: 'Hij kan hier als assistent aan de slag'

Ancelotti met open armen ontvangen: 'Hij kan hier als assistent aan de slag'

29-09-2017 09:26
8

Carlo Ancelotti wordt door AC Milan-trainer Vincenzo Montella met open armen ontvangen. De onlangs ontslagen Italiaan zou een uitstekende assistent zijn, zegt hij. Ancelotti werd donderdag ontslagen bij Bayern München.

"Ik heb Ancelotti hoog zitten", zegt Montella op een persconferentie. "Hij is de eerste manager die ik aan het werk zag toen ik aan mijn trainerscursus begon. Hij behandelde mij als zijn broer. Hij vroeg me ook, als ik het me nog goed kan herinneren, of ik ooit zijn assistent wil worden bij een club. Dus als hij wil kan hij hier ook als assistent aan de slag. Geen probleem. Ik zeg dit uit respect voor Carlo omdat het mijn vriend is."

Milan-directeur Massimiliano Mirabelli laat weten dat Milan niet de intentie heeft om Ancelotti als hoofdtrainer terug te halen. "We zijn teleurgesteld door zijn ontslag, maar hebben nu een trainer die jonger en net zo getalenteerd is dan hij. We geloven in het project met Montella en willen naar het einde van dit avontuur werken met hem." Ancelotti was van 2001 tot 2009 hoofdtrainer van de Milanezen.