FC Twente dankt Holla voor zege in streekderby en heeft weer wat lucht

FC Twente dankt Holla voor zege in streekderby en heeft weer wat lucht

29-09-2017 21:52
10

FC Twente heeft zichzelf wat lucht verschaft in de kelder van de Eredivisie. De ploeg van coach René Hake was in een bewogen derby tegen Heracles Almelo met 2-1 te sterk. Invaller Danny Holla maakte een kwartier voor tijd de winnende.

Twente beleeft een dramatische start van het seizoen, maar leek tegen Heracles wat recht te willen zetten. De start van de thuisploeg was furieus en al in de tweede minuut kon goalie Bram Castro een inzet van Tom Boere niet goed genoeg verwerken. Fredrik Jensen was er als de kippen bij en gleed binnen: 1-0.

Nadat het aanvalsgeweld van Twente wat ging liggen, kon ook Heracles zich laten zien. Paul Gladon was gevaarlijk met een schuiver vanaf rechts, maar zijn inzet ging voorlangs. In de tweede helft had de spits meer geluk. Hij kopte hard raak op aangeven van Brahim Darri. Het inbrengen van Holla bleek evenwel een gouden zet van Hake. De middenvelder krulde de bal vanuit een vrije trap in het doel.

Die goal zorgde voor een open slotfase, waarin het duel alle kanten op kon. Jeff Hardeveld kwam een paar millimeter tekort om in te koppen bij de tweede paal, terwijl Oussama Assaidi aan de andere kant Castro op zijn weg vond.

Gescoord werd er niet meer, waardoor Twente naar plek vijftien klimt met zes punten. Heracles blijft steken op acht punten.