Koeman praat tijdens diner over De Boer-ontslag: Als je dan hoort wat er speelt

Koeman praat tijdens diner over De Boer-ontslag: "Als je dan hoort wat er speelt"

30-09-2017 08:24
3

Na het ontslag van Frank de Boer bij Crystal Palace is Ronald Koeman, samen met Peter Bosz, de enige Nederlandse coach die nog in een topcompetitie werkt. In gesprek met het Algemeen Dagblad reageert de Everton-manager op dat feit.

"Het zal niet los te zien zijn van de staat van het Nederlandse voetbal in het algemeen. Maar tegelijk zijn het ook vaak modegrillen, hoor. Dan doet een Duitser, een Spanjaard of een Portugees het ergens heel goed, en dan wil iedereen opeens een Duitser, een Spanjaard of weet ik veel", zegt Koeman. "Mannen als Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst hebben internationaal een goede naam. Als zij ooit de stap naar het buitenland maken, kan het ook opeens weer snel gaan."

Koeman heeft zich verbaasd over het ontslag van De Boer bij Palace na vier wedstrijden. "Toevallig kwam Sammy Lee laatst eten bij ons thuis, mijn assistent bij Southampton, die bij Palace ook de assistent was van Frank. Als je dan hoort wat er allemaal speelt binnen zo'n club. Je moet in dat opzicht ook een beetje geluk hebben."

"Ik heb zoiets bij Valencia ook meegemaakt. Daar speelde van alles, ook in financieel en politiek opzicht, het was ongelooflijk onrustig", vervolgt Koeman. "Moet je eens kijken hoeveel trainers die hebben gehad sinds 2008. Soms moet je ook gewoon wat geluk hebben in je keuzes. Daarom geloof ik ook niet dat het ontslag van Frank heel erg afstraalt op 'de Nederlandse trainer' in het algemeen. Iedereen vond dit absurd. Hij heeft geen normale kans gehad."