Cocu: 'Hij moet daar in een volgende stap in zijn carrière gebruik van maken'

Cocu: 'Hij moet daar in een volgende stap in zijn carrière gebruik van maken'

30-09-2017 10:57
12

Phillip Cocu vindt dat Jeroen Zoet de afgelopen periode een stuk volwassener is geworden bij PSV. De doelman neemt veel initiatief en speelt nu ook een belangrijke rol in de kleedkamer.

"Je komt op een leeftijd waarin niet alleen het keepen belangrijk is, maar ook je rol in de groep en kleedkamer", aldus Cocu vrijdag op de persconferentie. "Vanaf het begin van het seizoen heeft hij een stap gezet om vanuit zichzelf verantwoordelijkheid te pakken. Dat gevoel is wederzijds. Als de klik en chemie er zijn, zal hem dat alleen maar stimuleren om het meer te doen."

"Hij coacht op de trainingen, tijdens partijen, tijdens besprekingen", vervolgt Cocu. "Hij bewaakt de afspraken van het team en de discipline. Daarin heeft hij zeker het voortouw genomen. Dat is goed. Op het veld kan hij zich ontwikkelen, maar er zijn ook andere dingen waarin hij stappen kan zetten zodat hij daar in een volgende stap in zijn carrière gebruik van kan maken. Dat doet hij nu zeker."

Zoet werd opgenomen in de definitieve Oranje-selectie voor de duels met Wit-Rusland en Zweden, maar de vraag is of de PSV'er onder de lat staat. Cocu: "Ik hoop dat hij gaat spelen, maar ik ga daar niet over. Dat kan ik met een gerust hard aan Dick Advocaat overlaten."