Koeman na uitgaven van 150 miljoen euro: 'Vergeten mensen wel vaak'

Koeman na uitgaven van 150 miljoen euro: 'Vergeten mensen wel vaak'

30-09-2017 12:20
17

Ronald Koeman voelt de druk op zijn positie toenemen na de slechte seizoenstart van Everton. Het 2-2 gelijkspel tegen Apollon Limassol in de Europa League stond symbool voor het stroeve begin.

"Het is belachelijk dat het zo werkt, maar ik weet ook wel hoe deze wereld in elkaar zit", zegt Koeman in het Algemeen Dagblad. "De positie van een trainer kan afhankelijk zijn van één goed of slecht resultaat. Dat lijntje is heel dun, maar tegelijk: dit soort fases hoort bij dit vak. Ik heb het vaker meegemaakt natuurlijk." Bang voor een ontslag is hij niet. "Het is zoals het is, maar ik heb een goed contact met de clubleiding. Die zijn ook niet in paniek, kijken reëel naar de situatie. Maar dat we resultaten nodig hebben, is wel duidelijk. Iedere trainer moet op een gegeven moment gewoon winnen. Ik ook."

Wedden

Meer odds

Everton gaf afgelopen zomer voor 150 miljoen euro uit en daarmee werden de verwachtingen ook torenhoog. "Maar wat mensen wel vaak vergeten: de markt is hier totaal anders dan in andere landen", aldus Koeman. "De prijzen zorgen voor andere verhoudingen. Je moet daar ook het relatieve van inzien; elke speler is hier duurder dan elders. En wij hebben ook Romelu Lukaku verkocht voor 90 miljoen, hè, Deulofeu is naar Barcelona. Andere clubs investeren net zo veel, of nog meer. Het is niet zo dat een club als Everton zomaar even aanhaakt bij de absolute top. Dat kost tijd."