'Transfer naar Ajax niet verwacht, maar inmiddels is het tot me doorgedrongen'

'Transfer naar Ajax niet verwacht, maar inmiddels is het tot me doorgedrongen'

Gepubliceerd: zondag 1 oktober 2017 om 13:24zo 01-10-2017 om 13:24

Dennis Johnsen hoopt op een snelle doorbraak bij Ajax. In zijn eerste maanden in Amsterdam heeft de Noorse aanvaller, die deze zomer overkwam van sc Heerenveen, veel indruk gemaakt.

Johnsen verruilde Heerenveen in augustus enigszins verrassend voor Ajax. "Ik had het gevoel dat de overstap naar Ajax de juiste keuze was. Het is natuurlijk een grotere club en dat maakt het ook moeilijker, maar ik wilde het graag dus ben ik ervoor gegaan", vertelt hij aan de NOS.

"Ik had de transfer totaal niet verwacht, maar inmiddels is het wel tot me doorgedrongen. Vlak voor de zomervakantie zei mijn vader dat Ajax interesse in me had. We hebben er lang over gepraat. Het was een lastige keuze, maar ik moest het wel doen."

Johnsen, die zijn wedstrijden nu nog bij Jong Ajax speelt, hoopt dit seizoen door te breken. "Het hoeft niet binnen een bepaalde tijd. Ik moet geduld hebben. Ajax heeft heel veel goede vleugelspelers en is een veel grotere club dan Heerenveen. Maar natuurlijk wil ik zo snel mogelijk doorstoten naar het eerste elftal."

Lees ook: Streppel baalt van Ajax-transfer: "Die jongen heeft exceptionele kwaliteiten"
Lees ook: Ajax-doorbraak 'dichtbij': "Zo'n jongen loopt verder niet in de jeugd rond"

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws