Amrabat tegen Van Gangelen: 'Hoop dat je respecteert dat ik al te veel heb gezegd'

Amrabat tegen Van Gangelen: 'Hoop dat je respecteert dat ik al te veel heb gezegd'

01-10-2017 15:12
18

Sofyan Amrabat heeft zich afgemeld bij de Marokkaanse bond vanwege een blessure, zegt hij in gesprek met FOX Sports. Dat de Feyenoorder zich zou hebben afgemeld omdat hij de keuze tussen Nederland en Marokko nog niet gemaakt heeft, klopt volgens hem niet.

"Ik heb contact gehad met de bondscoach (Herve Renard, red.). Ik heb al een tijdje last van m'n lies", zegt Amrabat. "Ik had de beslissing al genomen om hier te blijven en te herstellen. Anders blijf ik ermee lopen. Ik heb veel wedstrijden gespeeld. Ik moet nu fit blijven."

Amrabat heeft duidelijk geen trek in vragen over zijn interlandcarrière. De KNVB wil dat hij voor Oranje kiest, maar ook de Marokkaanse bond zit achter hem aan. "Ik focus me nu vooral op Feyenoord. Tuurlijk zijn dat dingen die je bespreekt, maar Feyenoord is het belangrijkste. Ik wil niet meer uit de basis en m'n plek pakken, mezelf ontwikkelen en beter worden."

Met dat antwoord neemt FOX-verslaggever Jan-Joost van Gangelen geen genoegen. Hij vraagt flink door en zegt dat bondscoach Dick Advocaat lyrisch is over de jonge middenvelder. "Tuurlijk is het een mooi compliment als meneer Advocaat dat zegt. Of ik contact heb? Nee, ik persoonlijk niet. Ik houd me er niet mee bezig. Mijn zaakwaarnemer wel, maar ik niet."

"Ik heb er genoeg over gezegd. Het is een gevoelig onderwerp. Er zijn veel dingen gezegd die niet kloppen. Het gaat zijn eigen leven leiden. Het wordt mijn keuze. Iedereen heeft dat te respecteren. Ik heb nog niet gekozen en wil het er ook niet over hebben. Ik heb al te veel gezegd. Wanneer ik het ga vertellen? Je blijft doorvragen, hè? Ik hoop dat je respecteert dat ik eigenlijk al te veel heb gezegd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie