Alarmfase één voor Koeman: pijnlijke thuisnederlaag in Premier League

Alarmfase één voor Koeman: pijnlijke thuisnederlaag in Premier League

01-10-2017 17:06
19

Het zijn zware tijden voor Ronald Koeman in Engeland. De Everton-manager zag zijn ploeg zondag wéér teleurstellen: Burnley was op Goodison Park met 0-1 te sterk.

Het enige doelpunt van de middag viel in de eerste helft. Jeff Hendrick kreeg de bal na een lange aanval in de voeten geschoven en passeerde doelman Jordan Pickford. Everton ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. De kwakkelende ploeg van Koeman leed daardoor nog meer gezichtsverlies voor eigen publiek.

Wedden

Meer odds

Door de nederlaag blijft Everton de verrassende nummer zestien van de Premier League, met slechts zeven punten uit zeven duels. Donderdagavond blameerden The Toffees zich al in de Europa League (2-2 tegen Apollon Limassol).

De kans is groot dat de komende dagen de druk op Koeman wordt opgevoerd in de Engelse pers. De manager zit al niet stevig in het zadel, omdat de 180 miljoen euro aan zomerversterkingen tegenvallen en het voetbal ondermaats is. Tegen Burnley deed Wayne Rooney deed alleen het laatste half uur mee.