VP's Elftal van de Week: dubbelslag voor PSV, Feyenoord en Ajax

VP's Elftal van de Week: dubbelslag voor PSV, Feyenoord en Ajax

02-10-2017 10:00
17

De zevende speelronde van de Eredivisie leverde Ajax, Feyenoord én koploper PSV een 4-0 overwinning op. De drie topclubs zijn dan ook ruim vertegenwoordigd in VP's Elftal van de Week.

Robert Zwinkels (ADO Den Haag)
Is bezig aan een uitstekende serie onder de Haagse lat. Hield op wonderbaarlijke wijze met behulp van paal en lat zijn doel schoon tegen NAC, maar mag echt trots zijn op zijn eigen keeperswerk.

Wedden

Meer odds

Renato Tapia (Feyenoord)
Is niet echt een centrale verdediger, zo bleek dinsdag in het Champions League-duel met Napoli. In de Eredivisie redt hij zich echter prima. Kwam niet in de problemen tegen Eredivisie-topscorer Wout Weghorst.

Max Wöber (Ajax)
Uitstekend optreden van de Ajax-versterking tegen Heerenveen. Wöber maakte zijn basisdebuut voor Ajax in de Eredivisie én scoorde. Waarom hield Keizer hem zo lang achter de hand?

Tommie Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Het ziet er misschien niet gepolijst uit, maar Beugelsdijk haalt alles uit zijn carrière. De ADO-verdediger loodste zijn ploeg in Breda naar de drie punten. Die schwalbe vergeten we voor het gemak maar even.

Haris Vuckic (FC Twente)
Door blessures kon Vuckic zich nog niet echt onderscheiden, maar vrijdag stond hij er in de streekderby tegen Heracles. Veroverde talloze ballen, was belangrijk in het Twentse aanvalsspel en had een doelpunt verdiend.

Rico Strieder (FC Utrecht)
Is het cement tussen de Utrechtse stenen. De Duitser, opgeleid door Bayern München, lag er lang uit met een zware knieblessure, maar is terug en verdwijnt waarschijnlijk niet meer uit de basis.

Clint Leemans (VVV)
Debuteert dit seizoen in de Eredivisie en staat voor alles wat VVV is in de eerste zeven speelronden van de Eredivisie. Leemans staat nota bene al op vier doelpunten.

Marco van Ginkel (PSV)
Een doelpunt en twee assists voor PSV afgelopen weekend, dan mag je je met recht aanvoerder noemen. De Chelsea-huurling begint steeds meer in zijn rol te groeien in Eindhoven.

Hirving Lozano (PSV)
Op Lozano staat geen maat. In zijn eerste zes duels namens PSV was de Chucky al goed voor zes doelpunten en vier assists. Zaterdagavond tegen Willem II (twee goals) bleek hij ook al te kunnen koppen.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Met twee goals en een assist dé uitblinker bij Feyenoord in de op papier lastige uitwedstrijd tegen AZ. Als hij dat een week eerder had gedaan, was Berghuis waarschijnlijk opgeroepen voor Oranje.

David Neres (Ajax)
Nee, hij speelde niet eens zo goed tegen Heerenveen, maar met zo'n rendement hoor je geen enkele Ajax-fans klagen. Neres is elke 71 minuten betrokken bij een doelpunt (zes goals en vier assists).