Fraser: 'Wat me het meest bevalt aan Mount, is dat hij al weken boos op me is'

Fraser: 'Wat me het meest bevalt aan Mount, is dat hij al weken boos op me is'

02-10-2017 11:34
13

Henk Fraser is fan van Mason Mount, die zondag zijn eerste officiële doelpunt als prof maakte. De Chelsea-huurling is gretig en dat bekoort Fraser wel.

Met zijn eerste balcontact maakte Mount gelijk tegen FC Utrecht (1-1). Het was pas zijn tweede invalbeurt dit seizoen, maar dat betekent niet dat Fraser het niet in het Engelse talent ziet zitten. "Wat me het meest bevalt aan Mount, is dat hij al wekenlang boos op me is, maar tegelijkertijd waanzinnig traint. Dus hij dwingt het af op het veld. Hij keek me niet eens aan. Ook niet als ik goedemorgen zei. Het is mooi om te zien dat zo’n jongen zo enorm gretig is", zegt Fraser in De Telegraaf.

"Mount kan geweldig voetballen. Maar het is heel belangrijk om zo’n jongen op het juiste moment te brengen", vervolgt de Vitesse-trainer. "Dat is heel lastig. Van mij wordt verwacht dat ik geduld heb met jonge jongens, maar heel vaak hebben zij dat geduld zelf niet en heeft hun omgeving dat niet. Maar ik twijfel niet over zijn kwaliteiten. Het is een parel, een waanzinnige speler, waar we nog heel veel plezier aan gaan beleven.”