Wonderbaarlijk herstel De Ligt: Op het einde had ik wel pijn aan mijn hoofd

Wonderbaarlijk herstel De Ligt: "Op het einde had ik wel pijn aan mijn hoofd"

02-10-2017 14:49
32

Matthijs de Ligt liep tegen Vitesse een hersenschudding op, maar stond een week later op bezoek bij sc Heerenveen 'gewoon' negentig minuten op het veld. Hij geeft eerlijk toe nog niet helemáál hersteld te zijn.

"Het gaat wel goed, maar op het einde had ik een beetje pijn aan mijn hoofd", vertelt De Ligt aan AT5. De achttienjarige verdediger botste in het verloren competitieduel met Vitesse met Tim Matavz en moest ter controle een nachtje in het ziekenhuis blijven. "Maar het gaat nu weer prima."

De Ligt is blij met de 0-4 zege van Ajax bij Heerenveen, waardoor trainer Marcel Keizer weer wat steviger in het zadel zit. "We stonden op de zevende plek. Dat is niet goed genoeg en dan wordt er naar de trainer gekeken, omdat hij verantwoordelijk is. Maar voelen ons als spelers ook verantwoordelijk."

"Voor niemand in de selectie en staf staat de positie van Keizer ter discussie", vervolgt De Ligt. "In de media zeggen ze allemaal dat het crisis is, maar wij houden ons koppie erbij en doen op de training de dingen die we moeten doen."