Nijland ziet 'neerslachtige' vader: 'Dat is moeilijk, hij heeft veel meegemaakt'

Nijland ziet 'neerslachtige' vader: 'Dat is moeilijk, hij heeft veel meegemaakt'

02-10-2017 16:44
7

Algemeen directeur Hans Nijland maakt een moeilijke periode door met FC Groningen. Uitgerekend zijn zoon Stef duwde de Trots van het Noorden zaterdagavond nog wat dieper in het moeras.

De 29-jarige spits was trefzeker tijdens de 3-2 zege van PEC Zwolle op Groningen zaterdagavond. "De moed zakt je wel eens in de schoenen", treurt Nijland senior in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Dit worden twee heel vervelende weken zo richting AZ." De ploeg van Ernest Faber staat elfde, waar een rol in de subtop het doel is.

Nijland junior had daar even geen boodschap aan. "Voor mij telde maar één ding, ik wilde mezelf laten zien. Het maakt dan echt niet uit hoe de tegenstander heet. Alleen heb je natuurlijk wel je familie en vrienden, waardoor er extra nadruk op lag. De familie-app ontplofte zo ongeveer. Allemaal leuke berichtjes. Het geeft wel iets extra's."

Toch doet het de aanvaller wel iets om zijn vader zo neerslachtig te zien. "Natuurlijk is dat lastig. Hij is zo begaan met FC Groningen, heeft al zoveel meegemaakt met de club. Hier komt hij ook wel weer overheen, dat weet ik zeker. Nee, aan steken onder water doen we niet. We weten van elkaar wat voetbal voor ons betekent. Dan geeft dat geen pas."

Lees ookNijland senior verliest door goal zoon: 'Zit hier voor één ding'