Been tipt onder vuur liggende landgenoot: Doe geen gekke dingen

Been tipt onder vuur liggende landgenoot: "Doe geen gekke dingen"

03-10-2017 08:22
6

Mario Been vindt dat landgenoot Albert Stuivenberg rustig moet blijven KRC Genk. Been weet wat het is om onder druk te staan bij de Belgische topclub. 

Genk staat momenteel op een tiende plaats en is ver verwijderd van de plekken die recht geven op Europees voetbal. Been kreeg het als trainer van de Belgen voor elkaar om de boel toch weer op de rit te krijgen. "Ik ben bij de club gekomen toen het seizoen al bezig was", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"Genk had zich net geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Voor mij was het in die beginfase even zoeken naar de juiste veldbezetting. Er liepen bij Genk een paar Argentijnen rond. Hoe heet die centrale verdediger ook alweer, die dronken betrapt werd achter het stuur? Ik kom er even niet op (Masuero, red.). En dan had je nog Grimi. Ja, het duurde wel even voordat alles in de plooi viel. Ik moest keuzes maken en hopen dat het kwartje op een bepaald moment aan de goeie kant viel."

Been tipt de onder vuur liggende Stuivenberg, die met Genk vorig seizoen de kwartfinales van de Europa League bereikte. "Zoek een houvast, ga verder op de ingeslagen weg en doe geen gekke dingen. Hij mag zijn oren zeker niet laten hangen naar pers, bestuur of mensen die hard roepen over wat hij allemaal moet veranderen. Verder kan hij alleen maar hopen dat vroeg of laat het succes toch komt. Dan kan je zomaar vertrokken zijn. Ik heb zo ooit een reeks van zeventien ongeslagen wedstrijden neergezet. Het kan dus."