'Slangenmens' van Ajax (15) na historische treffer: Niet normaal, hè?

'Slangenmens' van Ajax (15) na historische treffer: "Niet normaal, hè?"

Gepubliceerd: dinsdag 3 oktober 2017 om 11:27di 03-10-2017 om 11:27

Ryan Gravenberch hoopt binnen twee jaar in het eerste elftal van Ajax te spelen. Dat vertelt de vijftienjarige aanvaller op de website van zijn club. Onlangs maakte Gravenberch zijn debuut bij Ajax onder 19. Hij scoorde tegen Hammarby en werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit in de de UEFA Youth League. 

De in 2002 geboren tiener beseft maar al te goed dat hij drie jaar jonger is dan zijn collega's van Onder 19. "Eigenlijk is het niet normaal, hè? Maar voor mij maakt het niet uit hoe oud ze zijn. Ik probeer zo goed mogelijk te spelen. Als je goed voetbalt, ben je oud genoeg", vertelt Gravenberch

Hij omschrijft zichzelf op een bijzondere manier. "Ik ben een soort slang. Lang, best smal en ik glip overal langs. Ik kan veel leren van Paul Pogba, hij is ook een beetje een slang, haha. Verder kijk ik graag naar Andrés Iniesta en Frenkie de Jong. Dat vind ik goede voetballers."

"Mijn doel is om aan te sluiten bij Ajax O19 en zoveel mogelijk doelpunten te maken. Ik wil mezelf verbeteren. Uiteindelijk hoop ik een basisplek bij Ajax O19 af te dwingen. En mijn grote plan? Dat is om binnen twee jaar Ajax 1 te halen!"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws