Diks: 'Iets sneller naar de directie of staf gegaan om duidelijkheid te krijgen'

Diks: 'Iets sneller naar de directie of staf gegaan om duidelijkheid te krijgen'

03-10-2017 17:43
9

Kevin Diks had na zijn avontuur bij Fiorentina en terugkeer bij Vitesse niet verwacht dat Feyenoord hem zou willen. De back wordt dit seizoen door de Rotterdammers gehuurd van de club uit Florence.

"Dat Feyenoord interesse toonde had ik niet verwacht. Ik had niet zo'n lekker half jaar gedraaid bij Vitesse", zegt Diks in gesprek met ELF Voetbal. "Ik pakte te veel kaarten en wilde geforceerd laten zien wat ik had geleerd in Italië. Daar heb ik veel uren besteed aan één op één verdedigen en voorzetten geven. Dat kwam er alleen nog niet uit. Kwam ook door gebrek aan wedstrijdritme. Ik kon het team niet helpen zoals ik wilde. Daarom dacht ik niet dat een grote club als Feyenoord mij zou bellen."

Spijt van zijn avontuur in Italië heeft hij niet, ondanks het feit dat hij bij Fiorentina niet aan de bak kwam. "Als ik met de wetenschap van nu voor dezelfde keuze had gestaan om Vitesse voor Fiorentina te verlaten had ik het weer gedaan. Alleen was ik iets sneller naar de directie of de technische staf gegaan om duidelijkheid te krijgen over mijn kansen. En ook vragen wat beter moet om te mogen spelen", aldus Diks.