El Hamdaoui en zes anderen in de etalage: talentvol, ervaren én transfervrij

El Hamdaoui en zes anderen in de etalage: talentvol, ervaren én transfervrij

04-10-2017 14:45
17

De clubloze Mounir El Hamdaoui verkondigde dinsdag dat hij graag aan de slag wil bij een leuke club in Nederland. Indien fit is de spits natuurlijk een prima aanwinst voor tal van ploegen uit de Eredivisie. VoetbalPrimeur doet een aantal suggesties. Bonus: zes andere transfervrije spelers met ervaring die in principe zó aan de slag kunnen bij een profclub in Nederland. Wie biedt ze onderdak? 

Mounir El Hamdaoui
El Hamdaoui (33) kwam deze week aanwaaien in Alkmaar. Een derde dienstverband bij AZ zit er niet in voor de Marokkaanse stilist, zo verzekert directeur voetbalzaken Max Huiberts, en dus kunnen andere ploegen een poging wagen bij El Hamdaoui. Logische optie: Excelsior, de eerste profclub van de spits. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kan dringen scorend vermogen gebruiken. Ook aan de aanvalslinie van laagvlieger Roda JC kan El Hamdaoui een impuls geven.

Ruben Ligeon
Speelde in de Eredivisie voor Ajax, NAC Breda, Willem II en FC Utrecht. De 25-jarige vleugelverdediger zit momenteel zonder club na een mislukt avontuur bij Slovan Bratislava. Het voordeel van Ligeon is dat hij zowel op links als op rechts uit de voeten kan. Ook hij kan onderin de Eredivisie – Sparta, NAC? – prima mee. 

Kyle Ebecilio
Ooit was Ebecilio een van de grootste talenten uit de opleiding van Feyenoord. De middenvelder verkaste naar Arsenal en tekende in 2013 een meerjarig contract bij FC Twente. In maart van dit jaar werd zijn contract ontbonden. Ebecilio is nog altijd pas 23 jaar oud. Hij wacht nu op een nieuw avontuur. Voegt spierkracht en loopvermogen toe aan ieder middenveld. 

Willie Overtoom
Een paar ongelukkige keuzes hebben de loopbaan van Overtoom (30) geen goed gedaan. Bij zowel AZ als Zulte-Waregem kwam de Nederlandse Kameroener amper aan spelen toe. Vorig jaar dook hij eventjes op bij Go Ahead Eagles, maar dat leverde uiteindelijk geen samenwerking op. Zou er nog een Eredivisie-club zijn die het met hem aandurft? Overtoom is een slimme passer met een dodelijke vrije trap in zijn rechtervoet. 

Rochdi Achenteh
Voormalig speler van PEC Zwolle, Vitesse, Willem II en Go Ahead Eagles. Degradeerde afgelopen seizoen met de formatie uit Deventer uit de Eredivisie en zit sindsdien werkloos thuis. Achenteh is pas 29 jaar, heeft ruim 200 duels in het betaald voetbal op zijn naam staan én kan als linksback en als controleur uit de voeten. Waarom zou - bijvoorbeeld - NEC of De Graafschap nog niet hebben toegehapt? 

Quincy Owusu-Abeyie
Sinds januari 2017 zit Owusu-Abeyie zonder club. Een ongelukkig huwelijk met NEC kwam destijds ten einde. De vleugelaanvaller heeft veel ervaring, met onder meer Arsenal, Boavista en Spartak Moskou op zijn CV. Clubs die het aandurven met een enfant terrible, kunnen gerust bellen naar Owusu-Abeyie. 

Dominique Kivuvu
Het blijft een bijzonder verhaal, de carrière van Kivuvu. Na zijn debuut in het seizoen voor 2005/06 voor Telstar pikte NEC de middenvelder op. In Nijmegen verdiende Kivuvu een transfer naar de Roemeense Champions League-ploeg CFR Cluj. Via Zweden en zijn vaderland Angola keerde Kivuvu afgelopen seizoen terug in Nederland. FC Oss bood hem een jaar onderdak. Nu op zoek naar onderdak. Vergelijkbaar met Achenteh: zou met zijn routine niet misstaan op het middenveld van een subtopper uit de Jupiler League.