Oranje O19 start goed op weg naar EK: PSV'er scoort, Kadioglu grote man

04-10-2017 18:10
12

Oranje O19 is goed begonnen aan het kwalificatietoernooi voor het EK. Op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande werden de leeftijdgenoten van Malta met 3-0 verslagen.

Ferdi Kadioglu was de grote man bij de Oranje-talenten. Het zeventienjarige toptalent, die afgelopen zomer ondanks veel interesse bij degradant NEC bleef, maakte twee van de drie doelpunten voor de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg. PSV'er Joël Piroe scoorde ook.

Kadioglu maakte halverwege de eerste helft op aangeven van Owen Wijndal de openingstreffer en amper een minuut later was het weer raak voor de NEC-aanvaller. Piroe maakte vijf minuten voor het einde de verlossende 3-0 vanaf de penaltystip.

Oranje O19 neemt het in de EK-kwalificatiegroep nog op tegen Hongarije (7 oktober) en Slovenië (10 oktober). De ploeg van Stekelenburg moet bij de eerste twee in de poule eindigen om zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. Van de 28 landen in 7 groepen gaat alleen die groepswinnaar naar het jeugd-EK in Finland.