'Een makreel vangen is bijna net zo mooi als een aanvaller van scoren afhouden'

'Een makreel vangen is bijna net zo mooi als een aanvaller van scoren afhouden'

Gepubliceerd: donderdag 5 oktober 2017 om 11:52do 05-10-2017 om 11:52

Met de Estse international Karol Mets heeft NAC Breda niet alleen een breker voor het middenveld in huis gehaald. Hij is een fervent visser.

Mets kwam in augustus over van het Noorse Viking en tekende een driejarig contract in Breda. In zijn vrije tijd pakt hij graag zijn hengel. "Een makreel aan de haak krijgen is voor mij bijna net zo mooi als een aanvaller van scoren afhouden", vertelt hij aan NACourant.

"Vissen vormt voor mij gewoon de ideale ontspanning in een hectisch voetballeven", vervolgt Mets, die in Noorwegen amper twee minuten van de zee woonde. "Fantastisch! Zodra de mogelijkheid er was, kon je me dus op een rots zien zitten met mijn hengel in de hand. Die dobber dat water in gooien en vervolgens rustig kijken naar wat je naar boven haalt; veel blijer kun je me niet maken."

Zijn vaste hengelset heeft Mets inmiddels over laten komen naar Breda. "Sommige jongens spelen na trainingen of wedstrijden op hun computer, anderen gaan shoppen, ik ga lekker aan de waterkant zitten. En daarin ga ik secuur te werk, ja. Ook als visser wil ik zo goed mogelijk presteren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws