Van Del Piero, naar matchfixing, naar Jupiler League: Je teamgenoten naaien je

Van Del Piero, naar matchfixing, naar Jupiler League: "Je teamgenoten naaien je"

05-10-2017 13:24
8

Hans Mulder is terug bij RKC Waalwijk na zijn buitenlandse avonturen. De middenvelder speelde onder meer in India en daar zat hij in het team met enkele wereldsterren.

Bij Dehli Dynamos en Chennaiyin FC speelde Mulder samen met grootheden als Alessandro Del Piero en Roberto Carlos. "Ik kwam er in het jaar dat de competitie gestart werd. Er werden bekende namen opgeroepen. Ik speelde samen met Del Piero, dat was vroeger een idool. Het was echt supertof. Een hele aardige kerel", zegt Mulder, die in India voor 70.000 man speelde, in gesprek met Omroep Brabant.

Een ander avontuur verliep minder succesvol. Mulder speelde in Spanje voor Eldense, een ploeg die met 12-0 verloor van FC Barcelona B en meteen in verband werd gebracht met matchfixing. "Dat is niet waar ik op hoopte toen ik daar tekende. Ik had het niet meteen door. Achteraf kijk je dingen terug, dan zie je dat het raar is wat daar gebeurde. Het is een vervelend stukje van mijn voetbalcarrière", zegt Mulder, die meteen is vertrokken.

"Ik wilde er niets mee te maken hebben. Ik heb mijn spullen ingeleverd en heb de club om bewijs gevraagd dat ik er niets mee te maken had. Dat is netjes geregeld. Het is nooit leuk om zoiets mee te maken. Je eigen teamgenoten lopen je te naaien."