Felle reactie op Amrabat-discussie: 'Hoepel op met je trots'

Felle reactie op Amrabat-discussie: 'Hoepel op met je trots'

05-10-2017 19:24
34

De actuele discussie rond Feyenoorder Sofyan Amrabat -moet hij voor Nederland of Marokko kiezen? - is flauwekul, meent Henk Spaan. De columnist van Het Parool ziet zelfs een gevaar in het debat. 

'Kies voor Marokko en maak ons trots, moedigde een Nederlands-Marokkaanse jongen Sofyan Amrabat aan. Trots? Ons? Wie zijn ons: Nederlanders, inwoners van Marokko, Nederlanders van Marokkaanse oorsprong? Ik volg deze flauwekul echt niet', schrijft Spaan donderdag. 

'Profvoetballers met een dubbel paspoort staan voor een zakelijke keuze: welk nationaal elftal is het beste voor mijn loopbaan? Woorden als 'trots' spelen de aanhangers van Baudet en, voorheen, Le Pen alleen maar in de kaart', vervolgt de columnist.

'Mancini vertolkte de ideologie van Lega Nord toen hij in 2015 zei dat het Italiaans elftal voor Italianen zou moeten zijn. Bondscoach Conte had Éder en Vázquez geselecteerd, van oorsprong Zuid-Amerikanen. Nationalistisch Italië in rep en roer. (...) Hoepel op met je trots. Marokkanen die hier een zaak van maken, wakkeren de tweedeling aan.'

Lees ook: 'Nieuwe ontwikkelingen rond Amrabat: Feyenoorder en familie stappen op vliegtuig'