Vitesse-eigenaar vindt het na 140 miljoen mooi geweest: Vele malen gezonder

Vitesse-eigenaar vindt het na 140 miljoen mooi geweest: "Vele malen gezonder"

06-10-2017 07:14
62

De Russische Vitesse-eigenaar Alexander Chigirinsky wil langzaam maar zeker de geldkraan dichtdraaien in Arnhem. Chigirinsky moest afgelopen seizoen nog een gat van 10,2 miljoen euro in de begroting dichten, waarmee zijn totale investeringen op liefst 140 miljoen uitkomen.

Algemeen directeur Joost de Wit laat echter aan De Gelderlander weten dat de Rus dit seizoen niets hoeft bij de leggen. "We maken echt stappen. Op de balans staan nu vooral de kosten van het jubileumjaar. De winst wordt opgenomen in het volgende financiële seizoen. Dan gaat het om miljoenen uit tv-gelden, de KNVB-beker en de Europa League. En de zeer lucratieve transfers van Yuning Zhang, Marvelous Nakamba, Eloy Room en Valeri Qazaishvili."

Volgens De Wit hebben de Arnhemmers geleerd van de tijden van Merab Jordania. "Vitesse is ver van de grens van de overtreding op de regels van Financial Fair Play beland", aldus de directeur. "Het FFP-resultaat bedraagt nu 6,3 miljoen euro. Het is nog steeds veel. Maar de huishouding is vele malen gezonder dan enkele jaren geleden (in het seizoen 2012/2013 werd er nog ruim 24 miljoen euro verlies geleden). Nu kunnen we zonder zorgen Europees voetbal spelen."