LIVE-discussie: Oranje begint met Vilhena en Babel aan onmogelijke missie

LIVE-discussie: Oranje begint met Vilhena en Babel aan onmogelijke missie

07-10-2017 19:48
135

Het Nederlands elftal begint zaterdagavond met de verwachte namen aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. De aftrap in Borisov is om 20.45 uur.

De basiself van Oranje werd in de loop van deze week al aangekondigd. Jasper Cillessen staat onder de lat en heeft van links naar rechts Daley Blind, Karim Rekik, Virgil van Dijk en Daryl Janmaat voor zich. Op het middenveld is Tonny Vilhena de vervanger van de geblesseerde Kevin Strootman. Davy Pröpper en Georginio Wijnaldum staan naast hem. Ryan Babel speelt in de voorhoede zijn eerste interland sinds 25 november 2011. Vincent Janssen begint als spits, terwijl aanvoerder Arjen Robben aan de rechterkant begint.

WK-plaatsing is zaterdagavond verder weg dan ooit voor het Nederlands elftal. Zweden won zaterdagavond met 8-0 van Luxemburg. Zelfs als de ploeg van bondscoach Dick Advocaat (foto) met 10-0 wint van Wit-Rusland is er alsnog een zege met minimaal twee goals verschil op Zweden nodig om tweede te worden in de groep.

De opstellingen:

Wit-Rusland: Chernik; Rios, Yanushkevich, Politevich, Volodko; Dragun, Karnitski, Maevski; Balanovich, Signevich, Stasevich.

Nederland: Cillessen; Janmaat, Van Dijk, Rekik, Blind; Wijnaldum, Pröpper, Vilhena; Robben, Janssen, Babel.