Sinkgraven pint zich niet vast: 'Daar liggen de meeste kwaliteiten van mij'

Sinkgraven pint zich niet vast: 'Daar liggen de meeste kwaliteiten van mij'

Gepubliceerd: zaterdag 7 oktober 2017 om 20:30za 07-10-2017 om 20:30

Daley Sinkgraven speelde vrijdagavond voor het eerst in lange tijd negentig minuten met Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht (2-1). De linkspoot klopt op de deur bij Ajax-trainer Marcel Keizer, maar pint zich niet vast op een specifieke positie.

Middenvelder Sinkgraven werd vorig seizoen immers omgedoopt tot linksback. "Ik denk dat ik met allebei een beetje rekening moet houden", zegt hij tegen Voetbal Inside. De meeste kansen lijken echter op linksachter te liggen. "Misschien wel, maar we hebben ook Wöber die het tegen Heerenveen prima deed. En dan kan Nick (Viergever, red.) altijd linksback."

"Dat zijn allemaal dingen voor de trainer", vervolgt Sinkgraven. "Ik doe gewoon mijn best en dan zie ik het wel. Ik denk dat de meeste kwaliteiten van mij op het middenveld liggen. Maar van linksback leer ik heel veel. Het is goed voor mijn ontwikkeling. Als ik daar speel ben ik daar ook gewoon blij mee."

De eerder afgeschreven Mitchell Dijks speelt momenteel op die positie, maar daar houdt Sinkgraven zich niet echt mee bezig. "Ik kijk niet specifiek naar mijn concurrenten. Ik vind het jammer dat het team niet draait. Ik hoop dat als ik er weer bij kan zijn, dat ik er een positieve zwaai aan kan geven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws