Zweden geeft Oranje de bijna doodsteek: 'Voelen ons na dit resultaat heel goed'

Zweden geeft Oranje de bijna doodsteek: 'Voelen ons na dit resultaat heel goed'

07-10-2017 21:04
5

Zweden lijkt zich geen zorgen meer te hoeven maken om het Nederlands elftal in groep A van de WK-kwalificatie. De Scandinaviërs rolden Luxemburg met liefst 8-0 op, tot grote tevredenheid van bondscoach Janne Andersson.

"Natuurlijk is het heel speciaal als je op zo'n manier wint", steekt Andersson van wal in gesprek met de NOS. "Maar we hebben hier vanaf het begin heel geconcentreerd gespeeld. Dat bevalt mij, want in het voetbal zie je vaak na twintig of dertig minuten een mindere fase. Maar we stonden de hele wedstrijd compact, daar ben ik het meest tevreden over."

"Natuurlijk als je acht keer scoort ben je met bijna alles tevreden, maar in zijn totaliteit en tactisch hebben we het heel goed gedaan", vervolgt de Zweedse keuzeheer, die zijn ploeg vertrouwen zag tanken in aanloop naar de confrontatie met Oranje in Amsterdam dinsdag. "We hadden al vertrouwen voor deze wedstrijd. Maar natuurlijk voelen we ons na dit resultaat heel goed."

Zweden lijkt buiten bereik van Nederland en mag zelfs nog dromen van de groepswinst, met slechts een verliespunt meer dan Frankrijk. Toch houdt Andersson zich op de vlakte. "We moeten nu zien wat er in de andere wedstrijden gebeurt. Dan kennen we de situatie voor dinsdag."