Foutloos Zwitserland nog stééds niet zeker van WK door doelpunt Ronaldo

07-10-2017 22:50
6

Portugal heeft zaterdagavond goede zaken gedaan door met 0-2 te winnen van Andorra. De grote man aan de kant van de Portugezen was Cristiano Ronaldo, die pas na 45 minuten in het veld kwam, maar snel trefzeker was.

In de eerste helft wist het nationale elftal van Portugal maar weinig te creëren. De ploeg van bondscoach Fernando Santos kwam niet in de buurt van het doel van Andorra. Santos greep in de rust dan ook in bij een 0-0 stand: sterspeler Ronaldo kwam in het veld voor Sporting Portugal-speler Gelson Martins en dat bleek uiteindelijk een gouden wissel. In de 63ste minuut was het al raak voor Ronaldo, die de bal alert binnen tikte na een voorzet vanaf de linkerflank.

In het restant van het tweede bedrag gingen de Portugezen op zoek naar een tweede doelpunt en die kwam uiteindelijk van de voet van AC Milan-talent André Silva in de 86e minuut. Zonder problemen trokken de mannen van Santos de overwinning over de streep.

Doordat de foutloze nummer één van poule B Zwitserland met 5-2 won op bezoek bij Hongarije, moest Portugal wel winnen om nog kans te maken op de eerste positie. Dinsdag wacht de allesbeslissende kraker tussen de nummers een en twee uit de groep. Om 20.45 uur wordt het duel tussen Portugal (dat een beter doelsaldo heeft) en Zwitserland afgewerkt.