'We willen het in ieder geval goed afsluiten, we gaan maar voor die zeven goals'

'We willen het in ieder geval goed afsluiten, we gaan maar voor die zeven goals'

08-10-2017 09:04
41

Daryl Janmaat meent dat er weinig valt aan te merken op de 1-3 zege van het Nederlands elftal bij Wit-Rusland. De rechtsback had gehoopt dat Luxemburg meer weerstand kon bieden aan Zweden, dat een monsterzege boekte (8-0).

Oranje werd in aanloop naar het duel in Borisov op de hoogte gehouden van de gang van zaken bij de concurrent. "Het werd al heel snel 1-0 en 2-0. Je houdt het in de gaten en hebt het er met elkaar over. Natuurlijk hoop je op een ander resultaat. Dan komen ze op 4-0, 5-0 en wordt het alleen maar erger", zegt Janmaat tegen FOX Sports.

Volgens de speler van Watford was met de 8-0 zege van Zweden het geloof niet verdwenen bij Oranje, dat voor een onmogelijke opdracht stond. "We hadden het geloof dat we hier een goed resultaat konden neerzetten en dat we het recht konden zetten over twee wedstrijden. Maar we hadden gehoopt dat Luxemburg iets meer tegenstand kon bieden. Normaal gesproken is 1-3 niet zo'n slecht resultaat. Op dit veld, niet de beste omstandigheden, dan pak je de overwinning en ga je lekker naar huis. Nu was het toch een soort van andere wedstrijd."

Janmaat stelt dat de omstandigheden niet onderschat moeten worden. "Het is hier niet zo makkelijk als iedereen denkt. Normaal gesproken is dit gewoon een goed resultaat. Dan ben je blij. Maar nu is het niet genoeg." Janmaat geeft toe dat het WK ver weg is. "Een bijna onmogelijke opgave. Maar we moeten die wedstrijd spelen, een goed resultaat neerzetten en winnen. We willen het in ieder geval goed afsluiten, we gaan dan maar voor die zeven goals."