'Real Madrid laat oog vallen op debutant van Spanje; afkoopsom 40 miljoen euro'

'Real Madrid laat oog vallen op debutant van Spanje; afkoopsom 40 miljoen euro'

08-10-2017 16:40
3

Real Madrid heeft de pijlen gericht op Álvaro Odriozola. Sinds dit jaar is de 21-jarige rechtsback basisspeler bij Real Sociedad. Afgelopen vrijdag maakte Odriozola zijn debuut in de Spaanse nationale ploeg. Hij deed negentig minuten mee tegen Albanië. 

Het gaat hard met de vleugelverdediger. Pas in januari 2017 speelde Odriozola zijn eerste competitieduel voor het Baskische Sociedad. In de zomer informeerde Real Madrid ook al naar de beschikbaarheid van de rechtsback. Zijn werkgever weigerde toen mee te werken aan een transfer. 

Odriozola heeft een afkoopsom van ongeveer 40 miljoen euro in zijn contract staan, schrijft AS. Wanneer de kampioen van Spanje dat bedrag op tafel legt, heeft Sociedad geen poot om op te staan. Waarschijnlijk gaat de club zo snel mogelijk een poging wagen om de verbintenis van Odriozola open te breken.

De Koninklijke zoekt al een tijdje naar een opvolger voor Danilo, die in de zomer werd verkocht aan Manchester City. Daarnaast is Dani Carvajal momenteel voor onbepaalde tijd uit de roulatie. De international heeft problemen met zijn hart.