PEC Zwolle-aanwinst gruwelt: 'Ik zei: laat mijn contract maar ontbinden'

PEC Zwolle-aanwinst gruwelt: 'Ik zei: laat mijn contract maar ontbinden'

08-10-2017 18:38
11

Piotr Parzyszek, sinds dit seizoen spits van PEC Zwolle, kijkt met afgrijzen terug op zijn periode bij Randers FC. Dat vertelt de Pool in een interview met Voetbal International. In het seizoen 2015/16 huurde de Deense ploeg hem van zijn toenmalig werkgever Charlton Athletic. 

"De situatie was verschrikkelijk. Voetballend liep het niet, de trainer was niet eerlijk", blikt de 24-jarige Parzyszek terug. "Toch had ik vooral te doen met mijn vriendin, Patty. We zaten daar met onze kleine meid in een stad waar we niemand kenden. Ze was zó ongelukkig."

Wedden

Meer odds

"Als tiener droomde ik van voetballen in het buitenland. Van mooie competities. Nu was ik 22 en had ik al in vier landen gespeeld. Zo had ik me het natuurlijk niet voorgesteld. Daar in Denemarken heb ik mijn zaakwaarnemer gebeld en gezegd: laat mijn contract maar ontbinden. Ik heb best veel geld laten liggen, maar we waren doodongelukkig. Dat is het echt niet waard."

Parzysek stond tussen 2014 en 2016 onder contract bij Charlton. De club verhuurde hem ook aan Sint-Truiden. Via De Graafschap belandde de aanvaller afgelopen zomer in Zwolle.