Drama voor Schotland, Denemarken naar play-offs, Kane weer beslissend

Drama voor Schotland, Denemarken naar play-offs, Kane weer beslissend

Gepubliceerd: zondag 8 oktober 2017 om 19:58zo 08-10-2017 om 19:58

Slowakije gaat deelnemen aan de play-offs voor plaatsing voor het WK 2018. Het land is op de tweede plaats in groep F geëindigd. Schotland kwam één doelpunt tekort tegen Slovenië (2-2) en eindigde daardoor op de derde plaats. 

Schotland gaf álles tegen de Slovenen en kwam ook op een 1-0 voorsprong via Leigh Griffiths. Na de pauze knokte het thuisland zich echter knap terug. Roman Bezjak scoorde twee keer. Vlak voor tijd kwam Schotland weer op gelijke hoogte, via Robert Snodgrass, maar een remise was niet genoeg. Uiteindelijk slaagde het team van bondscoach Gordan Strachan er niet meer in om te scoren. Het WK 1998 blijft daardoor het laatste eindtoernooi waar het land actief op was.

In groep F won Engeland ook z'n laatste kwalificatieduel. Op bezoek bij Litouwen werd het 1-0. Harry Kane werd matchwinner. Na een overtreding op Tottenham Hotspur-collega Dele Alli mocht Kane aanleggen vanaf de penaltystip. Hij faalde niet. 

Polen is op de eerste plaats in groep E geëindigd. Een punt was genoeg tegen Montenegro, het werden er drie: 4-2. Robert Lewandowski was één van de doelpuntenmakers. De vedette van Bayern München eindigde op zestien goals in de kwalificatiereeks, een record. 

Denemarken mag zich opmaken voor de play-offs na een gelijkspel tegen Roemenië: 1-1. Christian Eriksen tekende voor de openingstreffer, in de slotfase maakte Cyprian Deac gelijk. Bij de Denen viel zowel Lasse Schöne als Kasper Dolberg na rust in. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws