Blunder van Nederlandse amateur gaat internationaal: 'Ik was al aan het juichen'

Blunder van Nederlandse amateur gaat internationaal: 'Ik was al aan het juichen'

08-10-2017 20:33
13

De ongelooflijke misser van Dennis van Duinen, de linksback van Harkemase Boys, is breed uitgemeten in de internationale media. Onder andere Britse en Spaanse media hebben hun mening klaar over de megablunder van de amateur.

Van Duinen kreeg de bal gelukkig mee, maar faalde vervolgens door voor een volledig leeg doel over te schieten. "Ik was helemaal niet bezig met missen", legt hij uit aan het Algemeen Dagblad. "Ik wilde de bal hoog binnenschieten en ik was eigenlijk al bezig met juichen. Maar de bal kwam op een polletje..." Misschien wel nog zuurder is dat Van Duinen het duel met SV Capelle had kunnen beslissen. Zijn ploeg stond met 2-0 voor. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-3 verloren.

"Dat maakt het extra zuur. Ik ben gaan douchen en meteen naar huis gegaan", vertelt Van Duinen, die de misser al heeft teruggezien. "Een keer. Meer dan genoeg. Ik probeer het grappige er maar van in te zien. De volgende keer loop ik met de bal over de doellijn en juich ik pas als ik zeker weet dat-ie zit..."