Meer signalen voor Nederlands elftal: Hij komt enkel voor Marokko uit

Meer signalen voor Nederlands elftal: "Hij komt enkel voor Marokko uit"

09-10-2017 07:55
84

De kans dat Sofyan Amrabat een interlandcarriére bij Oranje prefereert boven Marokko wordt steeds kleiner. Ook Nordin Amrabat zegt dat zijn broertje de keuze heeft gemaakt.

Amrabat gaf vlak na de 3-0 overwinning van Marokko op Gabon te kennen dat zijn jongere broer Marokkaans international blijft. "Sofyan komt alleen voor Marokko uit", liet hij weten aan RadioMARS. Amrabat speelde al twee interlands voor Marokko, maar doordat die duels geen officieel karakter hadden mocht Oranje nog hopen.

Wedden

Meer odds

Die hoop lijkt echter ijdel. De afgelopen dagen probeerde Jong Oranje-bondscoach Art Langeler de Nederlandse band met Amrabat nog warm te houden. "Wij zijn ook in gesprek met de familie Amrabat", zei hij vrijdag in De Telegraaf. "Volgende week hebben we daar een afspraak over. Wellicht komt daar iets uit."

Zondag werd in Marokko echter beweerd dat Amrabat er inmiddels uit is: hij kiest voor Marokko. "Amrabat zat zaterdagavond samen met zijn ouders op de tribune bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Marokko en Gabon. Hij gaat spelen voor het eerste elftal van Marokko", aldus bondsvoorzitter Faouzi Lakjaa.