PSV-aankoop een schot in de roos: 'Hij kan nog een extra zetje geven'

PSV-aankoop een schot in de roos: 'Hij kan nog een extra zetje geven'

09-10-2017 08:48
16

PSV heeft zich in korte tijd razend populair gemaakt in Mexico. Dankzij het aantrekken van Andrés Guardado en Hirving Lozano en het spelen van een benefietwedstrijd maandagavond hebben de Eindhovenaren aan naamsbekendheid gewonnen.

"Bijna iedereen kent de club", laat Daniel Reyes, journalist van het Mexicaanse Claro Sports, weten aan het Eindhovens Dagblad. "Dankzij Salcido werd PSV bekend, dankzij Andrés Guardado populair en dankzij de transfer van Hirving Lozano is PSV nu helemaal in trek in Mexico."

"Guardado geldt in Mexico als een rolmodel", vervolgt Reyes. "Hij is een ster en komt voor veel mensen over als verstandig en standvastig. Hij is voor PSV het perfecte visitekaartje bij onderhandelingen of misschien toekomstige pogingen om in Mexico spullen op de schappen te krijgen. Met het aantrekken van Lozano kan PSV dat misschien nog een extra zetje geven."

PSV speelt maandagavond een oefenwedstrijd tegen Pachuca, de oude club van Lozano. Hiermee hopen de Eindhovenaren geld in te zamelen voor de slachtoffers van recente aardbevingen in Mexico.

Lees ook: 'PSV wil profiteren van Lozano-hype en richt zich op verovering van Mexico'