'Ruiz mag contract verscheuren en kan in januari transfervrij overstappen'

09-10-2017 10:43
19

Bryan Ruiz heeft zich met Costa Rica opnieuw voor het WK geplaatst, maar zelf komt de oud-speler van FC Twente en PSV bij zijn club niet aan minuten. Daar moet de komende maanden verandering in komen.

Ruiz is nog steeds speler van Sporting Portugal, maar wordt dit seizoen buiten de selectie gelaten. De aanvaller speelde daardoor nog geen minuut. Bij Costa Rica is het aanzien van Ruiz onveranderd groot. Afgelopen weekend, in de alles beslissende wedstrijd tegen Honduras (1-1), was hij zelfs aanvoerder en speelde hij negentig minuten mee.

Om fit aan de start van het WK in Rusland te verschijnen, is een transfer noodzakelijk. Volgens O Jogo voert Ruiz gesprekken met Sporting over de ontbinding van zijn tot de zomer lopende contract. Op die manier kan hij transfervrij ergens tekenen en in de aanloop naar de start van het WK wedstrijdritme opdoen. Sporting bespaart op die manier zes maanden salariskosten.

Door een doelpunt in de 95ste minuut plaatste Costa Rica zich zaterdag voor het WK.