'Baanbrekend' echo-apparaat bij PSV: 'Zelfs op het veld al een diagnose'

'Baanbrekend' echo-apparaat bij PSV: 'Zelfs op het veld al een diagnose'

09-10-2017 12:09
26

De medische staf van PSV gaat werken met een nieuw baanbrekend echo-apparaat. De Eindhovense club kan spelers met de 'Lumify' sneller diagnosticeren.

In het Eindhovens Dagblad legt Wart van Zoest, medisch manager van PSV, uit wat de voordelen van het apparaat zijn. Zo staat de apparatuur in verbinding met een tablet, waar indien nodig de echo naar het ziekenhuis mee kan worden gestuurd. "In de praktijk zullen we het apparaat in de kleedkamer gebruiken, omdat een dokter normaliter wel kan zien of een speler door kan gaan of niet", aldus Van Zoest.

"Maar het is in theorie mogelijk om zelfs op het veld al een diagnose te maken met de echo", vervolgt de medisch manager, die benadrukt dat het nog niet mogelijk is om iets over een blessures aan de kruisband en/of meniscus te zeggen. Bij spierblessures ligt dat anders en kan het apparaat snel waardevolle informatie geven. Volgens het ED verwacht Toon Gerbrands dat andere clubs snel contact zullen zoeken met PSV over het apparaat, dat door Philips alleen aan gecertificeerde artsen wordt verstrekt en 7500 euro kost.