Update: 'Arsenal ontkent akkoord met Overmars over functie in Londen'

Update: 'Arsenal ontkent akkoord met Overmars over functie in Londen'

11-10-2017 08:02
56

Marc Overmars vertrekt na dit seizoen als directeur voetbalzaken van Ajax. Althans, dat meldt de Italiaanse geruchtenwebsite Tuttomercatoweb, dat spreekt van een akkoord met Arsenal.

Overmars zou met de Noord-Londense club zijn overeengekomen dat hij na dit seizoen de overstap maakt naar het Emirates Stadium. Het zou een terugkeer betekenen bij de club waar hij als speler grote successen kende en een transfer naar FC Barcelona verdiende. Met de 88 miljoen gulden die destijds voor hem betaald is, is Overmars nog steeds de duurste Nederlandse speler aller tijden.

Het is niet voor het eerst dat Overmars wordt gelinkt aan de baan van technisch directeur bij Arsenal. In april van dit jaar meldde The Daily Mail dat de huidige Ajax-directeur een belangrijke kandidaat voor de post is. Het contract van Overmars bij Ajax loopt nog tot medio 2020. Arsène Wenger kondigde eerder al aan dat hij een stevige vinger in de pap heeft als het gaat om de voor Arsenal nieuwe functie. "Er zal zeker een technisch directeur komen en het zal zeker mijn keus zijn."

Overmars zelf reageerde ook op dat bericht. "Ik denk dat er een lijst is met een aantal namen. Misschien sta ik daar op. Ik heb altijd goed contact gehad met de club. In dat licht is het dus niet verrassend, want ik heb er goede jaren gehad."

Update 11-10, 08.02 uur: Arsenal ontkent dat er een akkoord is met Marc Overmars. Dat meldt The Evening Standard. De directeur voetbalzaken van Ajax werd maandag gelinkt aan de Londense club, waar hij manager Arsène Wenger zou moeten helpen bij transferzaken.